HenTho Gin: artisanaal, Antwerps en boordevol karakter

Kleine kans dat je de voorbije jaren niet minstens één keer van een gin&tonic nipte. De sterrenstatus van de gin lijkt ongenaakbaar. En zoals dat gaat bij hypes, komt kwaliteit altijd bovendrijven. Vader Hendrik en zoon Thomas sloten zich jaren op in hun micro-distilleerderij om hun creatie, HenTho Gin, perfect op punt te krijgen.

Blijven proberen

Het doorzettingsvermogen van Hendrik en Thomas Coenen is op z’n minst vermeldenswaardig: in 2013 startten vader en zoon hun ambachtelijk gin-experiment. Trial… and a lot of errors. Deze autodidacten gingen in hun micro-distilleerderij gepassioneerd op zoek naar de perfecte mix van kruiden en specerijen. Dat blenden zit chef-kok Thomas in de vingers. Bovendien bleek zijn restaurant Place du Marché de perfecte plek om regelmatig een kritische tasting te organiseren.

Experimenteren met resultaat

Geen overhaast werk, de gin zou er enkel komen wanneer deze perfect werd bevonden. En die dag is er eindelijk: meet HenTho Gin, de kruidige creatie van vader Hendrik en zoon Thomas. Met de HenTho 12 maakt het duo meteen een krachtig statement: deze robuuste gin van 44% is een creatie op basis van 12 kruiden en specerijen waaronder jenerverbes, koriander, vers citroengras, kardemom, zwarte peper, verse kefirbladeren en engelwortel. De resterende botanicals worden als een heus familiegeheim bewaard… Uniek extraatje: deze gin oogt amberkleurig dankzij een tijdsintensief proces waarbij een kleine hoeveelheid uiterst sterk en donker maceraat van HenTho Gin en jeneverbessen wordt toegevoegd.

En er is meer…

HenTho 12 kreeg er recent fris gezelschap bij met Noah, een transparante, speelse London Dry Gin die met haar citrustoetsen mikt op vrouwelijke fans. Beide gins zitten in een elegante fles en kregen een stijlvol etiket opgeplakt, want ook op dat vlak werd geen detail uit het oog verloren.

Trouwens, tijdens de vele vader-zoonmomenten worden er al keuvelend toekomstplannen besproken en uitgewerkt. Het resultaat daarvan schenken ze volgende zomer ongetwijfeld in je glas…

De enige echte

Made in Belgium? Straffer nog: HenTho is het enige ginmerk dat in Antwerpen wordt gedestilleerd. Hun koperen, uit Portugal geïmporteerde alambieks van 100 liter vind je in hun kleine magazijn op 't Kiel. Hier trekken vader en zoon zich urenlang terug om eigenhandig de gin te destilleren en vervolgens af te werken.

Bij de buren

Zo kleinschalig het atelier, zo groots de toekomst oogt: HenTho heeft intussen zijn plaats opgeëist bij meer dan 150 Vlaamse verdelers en enkele toppers onder de online verkooppunten. Bovendien zijn de artisanale gins klaar om op expeditie te trekken: de Nederlandse markt lonkt al, daarna steekt de fles ook andere grenzen over.

Maar terug in eigen glas. Robuust of fris, als aperitief of slaapmutsje, maar vooral voluit voor smaak en kwaliteit: de ambachtelijke gin van vader en zoon is er eentje met inhoud, karakter en zonder twijfel voldoende overtuigingskracht.
Het is dan ook een ideaal eindejaarscadeau voor ginliefhebbers of de perfecte drank om mee uit te pakken op je eigen kersttafel. Cheers!

 

HenTho Gin
Antwerp Gin Company
Nieuwstad 12
2000 Antwerpen
www.hentho.be

Via de button 'Media Galerij' in de rechterbovenhoek vind je meer beeldmateriaal van HenTho.

Heb je meer info nodig of wil je graag een review maken over deze heerlijke gin? (er is slechts een beperkt aantal samples beschikbaar)? Geef me gerust een seintje!

Elke Hadermann
PR Account Manager 
[email protected]
03/201.97.01

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over HenTho

HenTho Gin is het resultaat van de gezamenlijke passie van vader en zoon Hendrik en Thomas Coenen, samen de ‘Antwerp Gin Company’. Met de HenTho 12 maakt het duo meteen een krachtig statement: een robuuste gin van 44% op basis van 12 kruiden en specerijen. HenTho 12 kreeg er in 2016 fris gezelschap bij met Noah, een transparante, speelse London Dry Gin. Recentelijk is er nu ook "The Pink Edition", een florale gin op basis van jeneverbessen, amandelen en vanille. Alle drie de gins zijn door vader en zoon ontwikkeld en op ambachtelijke wijze gedistilleerd in hun eigen micro-distilleerderij op 't Kiel in Antwerpen. Dochter/zus Charlotte voorziet de gin telkens van een passend flessenontwerp. It's a family affair! 

Contact

Antwerp Gin Company Nieuwstad 12 2000 Antwerpen

+32 4 73 68 41 58

[email protected]

www.hentho.be